Därför ska ni välja en videokonferens

I dagens samhälle så krävs det inte längre att alla medarbetare finns på samma kontor, än mindre i samma byggnad, stad eller land. Tack vare de snabbt växande möjligheterna med internet så kan nu ett företag ha personal i hela världen. Men vad händer när det är dags för möten och konferens?

Kostsamt att samla all personal för konferens

Eftersom så många företag har personal utspridd i olika städer och även länder, kan det bli väldigt dyrt att samla all personal. För att slippa alla dyra flygresor, hotellnätter och hyra för konferenslokaler så kan man nu ha videokonferens istället. Om man har personal runt hela jorden kommer någon eller några att få sitta på konferens 02:00 på natten och någon kanske får sitta kl 06:00 på morgonen. Men det är billigare än att flyga in alla till samma stad och hyra hotellrum till alla personal som behöver närvara.

Därför ska ni välja videokonferens

Videokonferenser gör det alltså möjligt att samla upp till 30 personer från hela världen tillsammans. Det enda som krävs är en dator och internetuppkoppling. Ett videokonferensprogram fungerar på de flesta operativsystemen och i de flesta enheter. De fungerar 24 h om dygnet, alla dagar på året. För att bjuda in deltagare till en videokonferens så skickar man enkelt ut en länk till deltagarna som de klickar på och därefter deltar de i er videokonferens. Ett virtuellt mötesrum (VMR) ska även vara krypterad för deltagarna och företagets säkerhet. Ett bra videokonferensprogram ska även vara av hög kvalité, både när det gäller ljud och bildkvalitén.

Tidigare har många företag valt att använda Skype eller Google Hangouts. En videokonferens är inte bara för inhouse-användning på företag. Det fungerar även utmärkt för de företag som har möten med leverantörer och kunder i andra städer eller andra länder.

Du som inköpare i Sverige kan alltså ha en konferens med en säljare i Asien och se produkter och fabrik direkt i din dator. Det sparar dig både tid och pengar i val av vilka företag du ska handla ifrån. Du kan alltså ha möte med flera säljare i flera städer under samma dag, utan att behöva resa från fabrik till fabrik. Du sparar mycket tid som du kan lägga på mer viktiga saker, som att öka er vinst och omsättning!

Miljövänligt alternativ

Videokonferenser är inte bara ett bra sätt att spara pengar för företaget. Det är även mycket bättre ur miljösynpunkt. Att slippa långa flyg med höga koldioxidutsläpp, taxiresor med avgaser och annat gör att vår jord mår bättre. Så om ert företag vill visa att ni värnar om miljön - då är videokonferenser något för er. Alla företag kommer troligtvis påverka miljön på något sätt - men vi kan alla göra någonting för att minska vårt bidragande till en sämre miljö.

4 Jul 2017