Blogg

RSS

Drönartjänster som lyfter din verksamhet

10 Jul 2024

Lär dig hur drönartjänster kan revolutionera företagsevenemang och marknadsföring av fastigheter med högkvalitativa bilder och filmer från unika perspektiv.

Drönartjänster har på allvar börjat ändra landskapet för ett flertal olika branscher. Genom att använda avancerad drönarteknik kan olika företag idag få tillgång till flygfoton och videomaterial av oöverträffad kvalitet. Dessa bilder och filmer är inte bara kristallklara utan levereras också från perspektiv som traditionell fotografering inte kan matcha. Som en följd av detta har drönarteknologi kommit att bli ett ovärderligt verktyg för företagsevenemang och marknadsföring av fastigheter.

Drönarteknik kan även användas för 3D-scanning och solcellsinspektion, vilket ytterligare breddar spektrumet av användningsområden inom olika industrier. Genom integration av drönartjänster optimeras arbetsflöden, sparas tid och höjs den totala produktionen. Projekten genomförs effektivt och med precision, vilket inom många sektorer leder till ökade intäkter och förbättrad konkurrenskraft.

Användningsområden för drönartjänster

Drönartjänster är förstås inte begränsade till bara fastighetssektorn eller företagsevenemang. Inom jordbruket används de för att övervaka grödor, vilket både ökar produktiviteten och reducerar kostnaderna. Att generera kartdata och markanalyser är också möjligt, vilket kan resultera i bättre beslutsunderlag för lantbrukare.

Inom byggindustrin används drönare för att skapa 3D-modeller av byggplatser, med detaljerade analyser av terräng och byggnadsarbeten. Det ger en klar bild över projektens framsteg och förbättrar säkerheten på platsen. Kombinationen av avancerad teknik och användarvänliga gränssnitt gör dessutom dessa tjänster till en integrerad del av den moderna affärsvärlden.

Ta reda på mer om ämnet genom att besöka https://www.drönar-tjänster.se.

Spara pengar med smarta knep för mobilreparation i Solna

16 Feb 2024

När din mobiltelefon går sönder kan det vara en kostsam och frustrerande upplevelse. Men det finns sätt att minimera kostnaderna och få din mobil reparerad till ett rimligt pris. Här är några smarta knep för mobilreparation i Solna som kan hjälpa dig att spara pengar.

Innan du bestämmer dig för att reparera din mobil, ta dig tid att jämföra priser hos olika mobilreparatörer i Solna. Priserna kan variera avsevärt mellan olika företag, så genom att göra lite research kan du hitta ett pris som passar din budget. Innan du lämnar in din mobil för reparation, kontrollera om den fortfarande omfattas av garantin. Om garantin fortfarande är giltig kan du få reparationen utförd kostnadsfritt eller till en lägre kostnad. Detta kan vara ett utmärkt sätt att spara pengar på reparationen.

Gör en egen bedömning av skadan

Innan du kontaktar en mobilreparatör, försök att själv bedöma skadans omfattning. Ibland kan mindre skador lösas enkelt genom att följa online-guider och använda reservdelar som du kan köpa själv till ett lägre pris än en professionell reparation skulle kosta.

Innan du ger grönt ljus för reparationen, be om en skriftlig offert och ett fast pris från reparatören. Detta kan hjälpa dig att undvika obehagliga överraskningar och extra kostnader senare.

Överväg begagnade reservdelar

Om din mobil behöver nya reservdelar, överväg att använda begagnade delar istället för helt nya. Begagnade delar är oftast billigare och kan vara lika pålitliga som nya om de kommer från en pålitlig källa.

Det bästa sättet att spara pengar på mobilreparation i Solna är att undvika skador helt och hållet. Investera i ett bra mobilskydd och var försiktig med hur du hanterar din enhet. Genom att ta förebyggande åtgärder kan du undvika kostsamma reparationer i framtiden.

Kameraövervakning Göteborg - tips och råd

26 Dec 2023

Kameraövervakning i Göteborg har blivit en alltmer aktuell fråga. Fler och fler affärer, företag och butiker har börjat använda kameror i syfte att skapa trygga miljöer för de anställda - och för att kunna både avskräcka och identifiera en brottsling.

Vårt samhälle har blivit hårdare och i och med detta så måste man också vidta åtgärder för att möta detta. Hårt mot hårt, helt enkelt - och kameraövervakning i Göteborg har visat sig vara ett effektivt sätt att motverka brottslighet.

Kameraövervakning förhindrar brott från att ske

Det som är mest talande för kameraövervakning i Göteborg är att det handlar om en preventiv åtgärd som förhindrar brott. Det är logiskt. Vet en inbrottstjuv eller en rånare om att det finns en risk i att åka fast så kommer denne att fundera både en- och två gånger kring att genomföra det tänkta brottet.

Finns skyltar uppsatta om att kameror finns monterade - ja, då blir detta också ett effektivt sätt att förhindra ett brott. Om tjuven i fråga skulle gå vidare så finns också alla möjligheter i världen att identifiera honom - eller ta denne på bar gärning. Kameraövervakning kan nämligen kombineras med larm och vaktpersonal som rycker ut.

Kameraövervakning för BRF Göteborg - säkra era lokaler

Det är inte enbart företag som använder sig av kameror i syfte att skapa säkerhet. Numera finns även effektiva lösningar inom kameraövervakning för BRF i Göteborg. Kameror som med fördel kan kombineras med exempelvis passersystem och larm - något som gör att man som boende kan känna en större trygghet.

Kamerorna kan även användas för de tillhörande ytorna - parkering, lekplatser och mörka trappor - där det inte är ovanligt att ljusskygga personer vistas. Här kan man kombinera kameror med exempelvis mer lampor och genom detta förvandla otrygga zoner till trygga sådana.

Klara ditt teoriprov och ta körkort

2 Apr 2023

Att ha körkort förbättrar chanserna på arbetsmarknaden. Det kan också vara nödvändigt om man bor utan allmänna kommunikationer. Teoriprov är första steget dit.

Bästa sättet att klara sitt teoriprov är att plugga, så klart, men det gäller att plugga smart. Nu kan du ha med dig alla frågor och videofrågor i din mobil. Du kan plugga när du sitter på bussen, när du har rast eller när som helst. Du behöver inte släpa på böcker eller ha dem till hands.

Du behöver inte heller sitta på körskolan för att plugga på teoriprov. Du kan ta några korta pass med frågor, när du har tid. Repetition och tillgänglighet garanterar ett bra studieupplägg. Med det kommer du klara provet.

Låt alla sinnen vara med och ha roligt inför ditt teoriprov

Du kan få körkortsteorin uppläst om du vill, kanske tycker du det är lättare än att själv läsa. Det kan också vara ett bra sätt att repetera det du har läst. Att engagera fler sinnen brukar göra att man kommer ihåg saker bättre. Teoriprov innehåller många frågor, och digitalt hittar du cirka 1 400 olika frågor som du kan öva på.

Gillar du spel så kan du testa körkortsspelet som gör det kul att lära sig frågorna. När du känner att du lärt dig en del så kan du testa dina kunskaper. Då får du också veta vad du behöver titta extra på. De här nya sätten att lära kommer göra det lättare att klara teoriprovet. Snart har du ditt körkort. Lycka till!

Läs mer om teoriprov på https://www.ikorkort.nu/

Kompletta ärendehanteringssystem som underlättar organisationen

16 Feb 2023

Med hjälp av ärendehanteringssystem säkerställer man arbetsflödet i en organisation. På så vis undviker man fel och kan i stället jobba mer effektivt.

Med digitala ärendehanteringssystem säkerställer man arbetsflödet på en arbetsplats. Det kan exempelvis handla om lokalvårdshantering och att hålla kolla på vilka ytor som har städats och när. Detta kan vara särskilt viktigt i ett labb, sjukhus eller annan vårdinrättning där det ställs extra höga krav på städningen.

Samtidigt får man bättre kunskap om tidsåtgången vilket underlättar då man ska lägga scheman samt ta fram kostnadsförslag till nya kunder. Man kan även koppla ett digitalt ärendehanteringssystem till sitt ekonomisystem. På så vis blir det enklare att hålla koll på alla kostnader men man sparar även mycket tid då det är dags att skicka fakturor.

Ta hjälp av en expert på ärendehanteringssystem

Att använda sig av ärendehanteringssystem är ofta kostnadseffektivt. Det underlättar även arbetet och gör att inget hamnar mellan stolarna. Men ett digitalt ärendehanteringssystem måste alltid anpassas till verksamheten. Vill man använda sig av ärendehanteringssystem ska man ta hjälp av ett företag som är experter på området och som kan bygga ett system som är helt anpassat efter de behov man har.

Det bästa är att ta hjälp av ett företag som är erfaret och som har några välkända uppdragsgivare i bagaget. Viktigt är även att välja en aktör som hjälper till att få igång systemet så att man så fort som möjligt kan implementera det i arbetet och få till ett bra och säkert flöde.

Elektriker med uppdrag i Stockholm

6 Feb 2023

Yrket som elektriker kan vara mycket varierat och intressant i en storstad som Stockholm. Därför finns det många som väljer att utbilda sig till elektriker.

Han hade under hela sin uppväxt funderat över vad han ville jobba med när han blev vuxen. Men det hade aldrig varit något som riktigt intresserat honom. Åtminstone inget som han kände att han ville jobba med. Men under sista terminen i nian hade han gått till studievägledaren och haft ett samtal. Och då hade han fått upp ögonen för vad han kunde tänka sig att jobba med.

I familjen fanns det många som var elektriker och han hade lärt sig en hel del om yrket under årens gång. Så han bestämde sig nu för att göra slag i saken och hoppa på ett gymnasium i Stockholm, där han kunde få utbilda sig till just elektriker. Något han nu såg fram emot med glädje.

Arbeta som elektriker i Stockholm

Redan under det sista året på gymnasiet fick han ett tips från sin farbror om ett företag som kanske kunde vara intresserat av honom. Sagt och gjort. Redan nästa dag hörde han av sig till El-Teleteknik AB, och fick komma på intervju. Det var med glädje som han fick veta hur varierande arbetsdagarna var för de anställda och att det kanske fanns chans till ett jobb.

På kvällen pratade han med de elektriker som fanns i släkten och fick veta mer i detalj hur varierande och intressant yrket var. Och hur många människor han skulle få träffa under sitt yrkesliv.

Inbrottslarm gör ditt boende mer säkert i Stockholm

23 Jan 2023

Inbrottslarm är en riktigt bra säkerhetsåtgärd om du bor i Stockholm och dess ytterområde. Med ett tryggt sådant kan du sova gott och lugnt om nätterna.

Ingen vill ju att det ska bli inbrott i ens hus eller lägenhet. Inte heller på företaget eller om man har ett extra förråd någonstans. Men saken är den att det faktiskt finns människor som tar sig friheten att bryta sig in och stjäla saker från andra människor. Det är verkligen tråkigt men sant.

Vad du kan göra för att förhindra inbrott är att låta sätta in ett larm som är kopplat till en larmcentral. Larm är ett effektivt sätt att skrämma bort tjuvar och marodörer. Det gäller i varje fall de minst avancerade tjuvarna. Skulle det bli inbrott kan det finnas väktare på plats inom några minuter.

Inbrottslarm gör det svårare att bryta sin in

När du har tagit beslutet att skaffa inbrottslarm i Stockholm är steget inte långt till att det faktiskt sitter ett på plats. När du bokar en tid med en person som säljer inbrottslarm kommer du att få veta allt du behöver. Du själv behöver inte göra någonting mer än att betala för larmet och tjänsten.

Det kommer folk hem till dig och installerar inbrottslarmet på bästa sätt. Du får veta hur du kan larma på och av samt vad som händer om det skulle bli ett inbrott eller om det blir så att du eller någon i din familj skulle fippla till det och det går ett falskt larm.

Inbrottslarm för ditt företag i Stockholm

29 Aug 2022

Idag är ett inbrottslarm ett måste för företag, framför allt i en storstad som Stockholm. Vi kan hjälpa dig att skydda ditt företag från oönskade besök.

Alla tänker vi att vissa saker inte händer just oss. Inbrott till exempel. Tyvärr är det vanligare än de flesta tror. Ett inbrottslarm är en säkerhet för dig, dina prylar, ditt företags utrustning, ja allt som du är rädd om. Kom ihåg att även prylar utan ett ekonomiskt värde kan vara värdefulla för dig eller ditt företag.

Även om ingenting blir stulet är inbrott något som kan skada byggnader, inredning, utrustning eller viktiga dokument. Detta kan i sin tur bidra till högst oönskade utgifter. Bättre är att vara förberedd och undvika sådana kostnader och dessutom vara säker på att försäkringen täcker möjliga skador.

Säkra ditt företag med ett inbrottslarm

För att känna dig säker på att ingen tar sig in i ditt företag och stjäl eller förstör kan det vara en bra idé att installera ett inbrottslarm. Det finns en mängd lösningar för dig som vill känna att du, dina prylar och ditt företag är säkra.

Alla företag är olika och du kan välja hur just ditt företag ska skyddas. Rörelsedetektorer? Något mindre high tech? Anlita ett säkerhetsföretag så kan de hjälpa dig att ta reda på vad ditt företag behöver när det kommer till inbrottslarm i Stockholm. Det finns lika många säkerhetslösningar som det finns företag. Du kan även få hjälp med installationen och en utbildning kring hur systemen sköts.

Välj rätt programvara till företaget

25 Aug 2022

Företag som har rätt programvara i förhållande till sina krav och behov gynnas väldigt mycket och kan få ett försprång på sina konkurrenter. Ser man till vilka fördelar som finns i att implementera rätt typ av programvara inom företagets olika affärsområden så är en sådan att kommunikation blir bättre, en annan handlar om att man kan arbeta mer effektivt och - genom detta - så blir den tredje fördelen ganska given: med rätt programvara sparar man pengar - och väldigt stora sådana.

Om man däremot ser hur ett felval kan påverka en verksamhet så blir det tydligt att det handlar om idel negativa saker. Verksamheten blir långsammare som en följd av att personalen inte kan hantera programmet. Detta påverkar även arbetsmiljön negativt. De flesta kan förmodligen relatera till hur man känner om datorn man arbetar på krånglar, eller hur?

En annan negativ aspekt av en programvara som inte är optimal för den verksamhet man driver är att den kostar en massa pengar. All den tid man lägger ner på att försöka lösa problem - och släcka bränder - innebär också att man aktivt valt bort tid från den huvudsakliga kärnan i verksamheten. Tid är pengar - och med fel programvara så handlar det om bortkastade sådana.

Uppdatera er programvara

Samtidigt så måste man också hålla sig ajour med uppdateringar och med de möjligheter som finns i dagens samhälle. Det finns en massa olika alternativ att välja bland vad gäller programvara. Att bita sig fast vid en gammal sådan kan vara förödande - både sett till att man, indirekt, kan tappa tempo och sett till att man exponeras för en ökad risk för exempelvis virus och olika cyberattacker om programvaran är inaktuell.

Dags att byta således och här är rådet väldigt enkelt: kontakta de som kan och de som har kunskap. Kort sagt: köp er nya programvara från ett företag som A) kan hjälpa er att, utifrån er verksamhet och era unika behov, hitta rätt programvara och som B) kan gå igenom alla funktioner med samtliga era anställda. Genom detta kan ni snabbt komma igång med arbetet och skapa en effektivare verksamhet och arbetsgång.

Fastighetsautomation, ditt sätt att vara klimatsmart och samtidigt spara pengar

24 Aug 2022

Gör din byggnad kostnadseffektiv och bättre för klimatet med fastighetsautomation. Den blir också trevligare att vistas i för dina kunder och medarbetare.

Vi behöver alla vara med och rädda klimatet. Med fastighetsautomation kan du på ett enkelt sätt ta ditt ansvar för miljön samtidigt som du sparar pengar åt ditt företag. Du låter datorer göra jobbet. De samlar in information om din byggnad och sammanställer datan över exempelvis hur många människor som befinner sig i byggnaden och vilken temperatur det är utomhus.

Systemet analyserar den insamlade datan och reglerar huset därefter för att minska energiförbrukningen och därmed kostnaden. Ett sånt här system ger dig också möjlighet att snabbt upptäcka skador eller brand i byggnaden. Om en fara uppdagas så underrättas du om det. Vill du själv läsa av den data som samlas in kan du göra det och sedan ställa in byggnadens funktioner så som du vill ha dem.

Få nöjdare kunder och medarbetare med hjälp av fastighetsautomation

När du använder dig av fastighetsautomation hjälper du också till att skapa en trevligare upplevelse för de som ska använda byggnaden. Genom rätt ljus, ljudstyrka och inomhustemperatur skapar man välbefinnande och när människor trivs ökar också deras produktivitet och kreativitet, vilket såklart gynnar företaget.

Så oavsett om du planerar en ny fastighet eller vill förbättra en redan befintlig byggnad så borde du ta steget till att automatisera den. För din skull, för dina besökares och medarbetares skull samt för hela vår planet som tjänar på när vi alla tänker ett steg längre kring hur mycket energi vi förbrukar.

Få hjälp med att hitta den teknik du behöver med Smartsign

13 Jun 2022

Håller du digitala kurser eller har du möten över nätet? Vill du ha teknik som är pålitlig och fungerar utan krångel? Få perfekt ljud och bild med smartsign.

Idag är digital närvaro inget konstigt. Utvecklingen har gått fort, och idag är det en självklarhet att kunna erbjuda föreläsningar, kurser och möten digitalt. Även om det ibland är ett komplement, så har många upptäckt fördelen med att kunna närvara på distans, liksom att kuna nå ut på distans.

Den senaste tidens omständigheter, har tvingat många att hitta lösningar för digitala möten, och nu när det har etablerats, försöker man optimera tekniken. Man vill inte göra avkall på kvalité bara för att det sker digitalt.

Från rätt kabel till installation av AV-teknik med smartsign

För många är det inte lätt att veta vad man behöver i olika situationer av digital kommunikation. Handlar det om undervisning? Vill du kunna interagera med användarna? Är det viktigt att ljudet är bra? Hur vill du kunna växla bild, rörligt, stilla? Tekniken finns, låt en firma som är proffs både på installation och service av digitala hjälpmedel i olika slags lokaler hjälpa dig med dina behov. Vi kan kalla det för smartsign, att skräddarsy AV-teknik för olika behov.

Använd proffs för planering, val av utrustning, installation, samt servicen som viktig för att utrustningen ska fungera över tid. Med rätt utrustning öppnar sig möjligheten att kommunicera på ett helt nytt sätt, som vi idag börjar bli alltmer vana vid och också ställer högre krav på. Använd smartsign.

Vikten av ett säkert datasystem

18 Nov 2020

I dagens samhälle vill man kunna förlita sig på att datasystemen är säkra från intrång. Men tekniken går ständigt framåt. Inte bara hos säkerhetsföretagen utan även hos de kriminella.

För gemene man är det inte något man går och funderar på dagligen. Men i företag som driver verksamhet där mycket information finns i datasystem och på internet är verkligheten en helt annan. Driver man ett företag med informationsflöden som endast är till för företagets anställda och högsta ledning är det viktigt att optimera sin it-säkerhet med jämna mellanrum. Samtidigt är det viktigt att personalen vet vad som ska göras vid ett eventuellt intrång.

Att hyra in ett säkerhetsbolag

Ordet får många att osökt tänka på vakter som skyddar företag från inkräktare i den materiella världen. Men ett säkerhetsbolag gör så mycket mera. Faktum är att med exakt samma ord kan man beskriva dataskyddssystem. För de mindre företag som inte har en egen säkerhetsavdelning finns möjligheten att de kan hyra in ett säkerhetsföretag för att i säkerhetssyfte försöka bryta sig in i datasystemen. Detta gör man för att hitta luckor där personer utan behörighet skulle kunna ta sig in och leta reda på hemlig information. Om de skulle hitta någon lucka i systemet informeras företaget. De får då råd om vad som behöver göras för att det inte ska kunna hända i verkligheten. Detta är inte ett engångstest utan bör göras regelbundet. Säkerhetsföretagen kan ta fram ett program specifikt för att användas i sökningen hos kunden.

Den mänskliga faktorn

För att säkerhetssystemen ska kunna fungera måste personalen ha kunskaper. Därför kan även säkerhetsbolagen anordna kurser. På en sådan kurs iscensätter man olika möjliga scenarion på företaget. Utefter dem får personalen träna på att snabbt ingripa och göra åtgärder för att stoppa inkräktaren. Allt detta gör man för att i en verklig situation kunna hantera den stress som kommer med utmaningen att snabbt kunna ta kommandot och lösa problemet enligt bestämda rutiner. Dessa tester där man försöker bryta sig in i datorsystemet kallas penetrationstest för datorsystem. Dessa har som syfte att förebygga brott mot företagets datorer.

De här testerna är inte något nytt även om dataåldern är förhållandevis ung. De började göras redan på 1970-talet då en datapionjär fick uppdraget för att kunna utreda hot mot Pentagon. Detta för att på samma vis försöka att hitta dessa luckor och täta dem, skulle man kunna säga. Något som av förståeliga skäl var av yttersta vikt.

Söker du en billig gamingdator?

27 Jan 2020

Gaming har blivit en folkrörelse och man kan idag se att populära spel som Counterstrike, Fortnite och Call of Duty finns i nästan varje ungdoms - och vuxen också, för den delen - hem. Det är egentligen inga nyheter kring detta. Vi har alltid spelat och skillnaden nu mot förr är att vi kan spela mot varandra oavsett var i världen vi bor. Som en logisk följd av internet så har också möjligheterna till onlinespel gjort att det skapats en global rörelse.

Idag finns det till och med landslag inom E-sport och de största stjärnorna där är stjärnor på samma sätt som exempelvis Messi, Ronaldo och Zlatan (som för övrigt också är en hängiven gamer).

För att spela spel online och för att bli en skicklig gamer så krävs det rätt verktyg och rätt utrustning. Det handlar till mångt och mycket om en materialsport. Men, det är en materialsport på samma sätt som exempelvis golf är det: man spelar med det man trivs med. Detta innebär att exempelvis en billig gamingdator kan vara lika bra som en dyrare sådan. Huvudsaken är att man trivs och att den gamingdator man har uppfyller de krav man ställer på sin spelupplevelse.

En billig gamingdator ger en bra spelupplevelse

En billig gamingdator kan man idag egentligen säga är enkel att få tag på. Detta förklaras av utvecklingen. På samma sätt som inom annan teknik så kommer det hela tiden nya innovationer som trycker undan den äldre tekniken och därigenom också gör den billigare.

Detta innebär att en billig gamingdator idag - om du köper den ny i butik - inte alls kommer att ge dig en sämre spelupplevelse. För en vanlig spelare på hobbynivå så behöver man sällan det dyraste och den mest tekniskt utvecklade gamingdatorn; där kommer man ganska långt med en billig modell.

Ska jag välja en laptop eller en stationär gamingdator?

Om du vill uppgradera dig eller köpa din första gamingdator så är en given fråga den som handlar om huruvida datorn i fråga ska vara stationär eller en laptop. Det som skiljer en gamingdator mot en dator som används för arbete och för vanlig surf är att de flesta väljer den stationära lösningen.

Det förklaras av att en stationär dator är modulär och att den kan förändras. Det går hela tiden att köpa till nya komponenter och genom detta också göra den snabbare. En annan fördel är att man får en bättre kylning av datorn, något som leder till att den låter avsevärt mycket mindre än en laptop för gaming.

Nackdelen med en stationär dator är logisk: lagt kort ligger. Den är svår att flytta och om man som gamer vill besöka olika event och mässor så kan man också få en ganska problematisk resa framför sig.

Laptops för gaming blir populärare

Laptops för gaming har kommit stort under senare år. Det handlar om en naturlig reaktion sett till smidighet och mobilitet. Vill du spela någon annanstans än i hemmet så tar du med din gaming-laptop och kan direkt börja spela så fort du satt dig ner. Nackdelen är att dessa kommer att låta betydligt mer än vad en stationär dator gör - kylningen är vida underlägsen - och att priset är avsevärt mycket högre.

Baserat på detta så kan man alltså säga att en billig gamingdator är stationär och att en dyrare är av laptop-modell. Givetvis så finns det dock skillnader mellan modeller och den utrustning som finns i datorn också. Vad en billig gamingdator är, det ligger mycket i betraktarens ögon. Vad vill du ha för dina pengar och hur mycket är du beredd att betala för din spelupplevelse? Vi skulle emellertid säga att dagens gamingdatorer, nästan oavsett prisklass, kommer att tillfredsställa dig som spelar på en ren hobbynivå.

Så får du tag i experter på IT

14 Sep 2019

Visste du att du alltid kan hyra en IT-expert? Det finns bemanningsföretag som hyr ut sin personal, på precis samma sätt som man hyr en sekreterare, vårdpersonal, läkare eller någon annan med ett annat yrke. Det skiljer sig heller inte åt särskilt mycket att hyra en sjuksköterska som att hyra en IT-expert. Man kan antingen ha en slags anställning men då för en kortare tid, inte mer än 2 år, genom att anlita bemanningsbolaget och slipper på så sätt arbetsgivaravgifter och det slags ansvar som man som arbetsgivare egentligen har för sina anställda.

Låta IT-konsulten sköta all IT

När man inser att man behöver en IT-konsult kanske man har behov av att den IT-konsulten tar hand om och ansvarar för det som har med IT att göra på företaget. En IT-konsult bör då kunna hantera allt som har med montjönster, servrar och infrastruktur på företaget. Man kan även endast hyra en IT-konsult per timme, om man inte tror att man kommer att behöva den IT-konsulten mer än bara för några timmar. Det ställer stora krav på IT-konsulten som tar betalt för tjänsterna som IT-konsult. De bör då kunna ansvara för allt som har med datorer, skrivare, routrar och bredband att göra. De bör även kunna lösa problem som man kanske har med sin internet, sin säkerhet när det kommer till IT och kunna skydda viktig information.

Flest IT-konsulter finns i Stockholm

Att de flesta IT-konsulter finns att finna i Stockholm är kanske inte så konstigt. Det är där de flesta högutbildade samlas, det är där som de kan få det slags jobb med den lön som de önskar sig och det är där som de har störst chans att få jobba med det slags jobb som de vill ha. Så vill man få tag i en IT-konsult är det i Stockholm som man bör leta i första hand. Är det ett uppdrag för en längre tid, gäller det att man hittar någon som kan tänka sig att arbeta på annan ort ett tag. Det blir då upp till var och en som arbetar som IT-expert och konsult om de vill ta på sig uppdraget att flytta från Stockholm för längre eller kortare tid. Ligger företaget då på annan ort, och behöver en IT-konsult kanske man hellre ska leta lite närmare orten än att vända sig till Stockholm. Däremot kan kompetensen ligga i huvudstaden.

När du behöver ett IT-konsultbolag i Stockholm

9 Sep 2019

Är det trassligt med er IT på företaget? Saknar ni någon som vet hur man kan lösa olika IT-frågor och problem? Då kan man alltid försöka anlita ett  IT-konsultbolag i Stockholm som kan komma ut och hjälpa till och lösa problemen. Det finns inget mer irriterande att inte få en lösning på IT-trassel. I och med att vi arbetar alltmer digitalt är det så viktigt att ha ett internet som fungerar precis som det ska.

Skaffar man sig rätt IT-konsulter kan de driva på utvecklingen i företaget. IT-avdelningen kan se till så att lönsamheten ökar, effektiviseringen blir bättre, större och att inkomsterna ökar. Eftersom arbetet sker på digital väg, har det blivit allt viktigare att IT-arbetet är väl oljat och går som smort. Oberoende om arbetet med ekonomi, marknadsföring, bokföring, administration är man beroende av digitala verktyg och tillgång till internet. Då är det mycket viktigt att alla på företaget har tillgång till det som sparas på en extern server, har tillgång till det datorprogram som man använder på företaget.

Så går det till att anlita en IT-konsult

Om man har konstaterat att man behöver ta in en IT-konsult, bör man först och främst diskutera inom företaget vad det är man behöver konsulten till, ju tydligare man är med vad IT-konsulten ska göra och hur problemet bör vara löst, desto bättre och snabbare når man det uppsatta målet. När man väl har bestämt vad man ska göra med en IT-konsult och hur man vill utnyttja hennes, eller hand kunskap, är det sedan bara att ta kontakt med ett IT-bolag och fråga om de har just den kompetens som man behöver i sitt företag. Får man sedan någon konsult som kan komma ut till företaget och erbjuda olika IT-lösningar, så bör man skriva avtal om vad som ska åstadkommas. 

Regelbunden uppföljning

Bland det viktigaste som man sedan bör göra under tiden som  IT-konsulten finns ute i företaget, är att ha regelbunden uppföljning så att man vet att företaget får den slags hjälp som man behöver. Eftersom en konsult är ute hos företaget endast en kort tid, är det viktigt att företaget får exakt den slags hjälp som de behöver. Därför kan man behöva göra regelbundna uppföljningar när man kontrollerar att IT_konsulten gör rätt slags arbete och att man på företaget är nöjd med IT-konsulten. Även efter att IT-konsulten har varit ute i företaget, kan man även senare ge support och hjälp på distans.

← Äldre inlägg