Surfa privat

Surfa privat? Inga problem!

Du kan ha varit med om; eller också så finns risken att du råkar ut för följande: du sitter med din mobil använder internet och där du letar efter julklappar till din familj. Du jämför priser, du letar efter alternativ och efter en stund så beställer du varorna. Du har, kort och gott, aldrig julshoppat på ett så smidigt och bekvämt sätt.

Problemet? Ja, att dina barn dagen efter lånar din mobil och då de sitter och surfar så kommer A) riktad reklam baserat på dina senast besökta webplatser och B) hela din sökhistorik är bara ett klick bort. Vad som sker är naturligt; barnen vet vad de ska få i julklapp och hela överraskningsmomentet är således förstört.

Lösningen? Att surfa privat och så att du – och endast du – vet vilka sidor du besökt. För; det går att surfa hemligt och privat och vi tänkte visa dig hur. Vi väljer här att presentera lösningen för privat surf på de populäraste webläsarna – Chrome och Safari.

Bebis vid dator

Så här kan du surfa hemligt

Safari:

  • Öppna Safari och lokalisera symbolen med två fyrkanter – den finns längst ner i höger hörn; tryck på den och därefter så trycker du på Privat (en text som visar sig i vänster hörn)
  • Tryck på + och surfa precis som vanligt – men utan att lämna några spår efter dig. Skillnaden som du kommer att se är att fönstren har lite mörkare färg än vad de normalt har.
  • För att sluta surfa privat så trycker du ännu en gång på symbolen med fyrkanterna och därefter så stänger du flikarna som vanligt. Skulle du inte stänga dessa så kommer de att återupptas vid nästa tillfälle du väljer att surfa hemligt. Perfekt om du blir avbruten eller letar efter en specifik produkt således.

Chrome:

  • Starta Chrome. Längst upp i höger hörn så ser du tre stycken prickar radade på varandra. Klicka på denna ikon.
  • Här kommer det att stå – ny flik – och under denna kommer det att stå skrivet: nytt inkognitofönster* . Den väljer du.
  • Här surfar du som vanligt – men ingen ser vad du har för dig. Färgen kommer återigen att vara lite mörkare och om du skulle vilja avsluta så gör du så här:
  • Längst till höger i ditt adressfält så står det en siffra där alla dina flikar finns samlade. Den klickar du på. Därefter så klickar du på krysset och stänger dina inkognitoflikar. Klart!