Elektriker med uppdrag i Stockholm

Yrket som elektriker kan vara mycket varierat och intressant i en storstad som Stockholm. Därför finns det många som väljer att utbilda sig till elektriker.

Han hade under hela sin uppväxt funderat över vad han ville jobba med när han blev vuxen. Men det hade aldrig varit något som riktigt intresserat honom. Åtminstone inget som han kände att han ville jobba med. Men under sista terminen i nian hade han gått till studievägledaren och haft ett samtal. Och då hade han fått upp ögonen för vad han kunde tänka sig att jobba med.

I familjen fanns det många som var elektriker och han hade lärt sig en hel del om yrket under årens gång. Så han bestämde sig nu för att göra slag i saken och hoppa på ett gymnasium i Stockholm, där han kunde få utbilda sig till just elektriker. Något han nu såg fram emot med glädje.

Arbeta som elektriker i Stockholm

Redan under det sista året på gymnasiet fick han ett tips från sin farbror om ett företag som kanske kunde vara intresserat av honom. Sagt och gjort. Redan nästa dag hörde han av sig till El-Teleteknik AB, och fick komma på intervju. Det var med glädje som han fick veta hur varierande arbetsdagarna var för de anställda och att det kanske fanns chans till ett jobb.

På kvällen pratade han med de elektriker som fanns i släkten och fick veta mer i detalj hur varierande och intressant yrket var. Och hur många människor han skulle få träffa under sitt yrkesliv.

6 Feb 2023