Här hittar du utbudet av markiser i Upplands Väsby

I val av markis finns flera faktorer att tänka på. Det handlar bland annat om funktion, storlek, material och inte minst pris. Därmed finns det en stor fördel att besöka flera olika återförsäljare för att ta del av deras utbud och ha möjligheten att jämföra priserna mellan dem. För de som bor i Upplands Väsby finns flera olika alternativ.

I Upplands Väsby

I Upplands Väsby finns fyra företag som specialiserat sig på markiser, persienner och liknande solskydd. Detta enligt Hitta.se. Två ligger öster om E4:an där ena företaget ligger nära trafikplats Glädjen och den andra närmare Brunnby-Vik.

De andra två ligger väster om E4:an men på varsin sida av järnvägen. En i Runby och en på Opimusvägen (passande nog nära solvägen). Till dessa delar av Upplands Väsby kan man ta sig med buss även om man kan behöva gå vissa bitar.

I närliggande områden

De som har bil har möjligheten att besöka betydligt fler butiker då man även med lätthet kan ta sig områden som ligger nära Upplands Väsby. Det tar inte speciellt lång tid att åka till exempelvis till Sollentuna, Märsta och Åkersberga. Samtidigt är det inte långt till centrala Stockholm där utbudet är mycket stort.  

På nätet?

E-handeln ökar kraftigt år efter år och allt fler produkter säljs online. Hos ett flertal butiker inom utemöbler, inredning och ”Hus & Hem” hittas ett stort utbud av markiser. Fördelen att köpa online handlar om det stora utbudet. Istället för att åka runt i Upplands Väsby med bil eller kollektivtrafik kan man hoppa mellan de olika onlinebutikerna på några sekunder med ett klick med musen. Utbudet blir därmed både större och mer lättillgängligt. Men det betyder ändå inte att onlinehandeln har tagit över försäljningen av markiser. Det finns troligtvis flera orsaker till det.

För det första kan det handla om behovet av att möta expertis inom området. Att kunna diskutera med en säljare om vilken modell av markis som är bäst, hur den bör monteras och vilka funktioner som bör prioriteras. Delvis går detta att göra med butiker online men ofta är kunskapen betydligt högre hos ett företag som enbart säljer solskydd än ett företag som säljer allt från soffkuddar till tavlor och markiser.

För det andra är det en fraktfråga. Även om onlineföretaget bjuder på frakten så är det ovanligt att de bjuder på eventuell returfrakt. Skulle man ångra sitt köp blir det ganska dyrt att skicka tillbaka produkten. Den person som istället har valt att köpa lokalt, i detta fall i Upplands Väsby, kan lättare lämna in varan alternativt få service på plats.

8 Aug 2017