Hitta akuttandläkare i Stockholm online

De flesta av oss besöker en tandläkare någon gång per år. Det handlar då om en undersökning och därefter så sker det ofta en behandling av en tandhygienist i samband med detta och där man får ta bort exempelvis tandsten. Mer än så krävs sällan för att ha friska, starka tänder. Borstar man tänderna dagligen, använder tandtråd samt tänker på vad man äter och kombinerar den egna skötseln med tandläkarbesök så kommer man att ge sig själv goda möjligheter att behålla tänderna livet ut.

Emellertid så finns det andra saker som kan ställa till det och som har potential att spoliera dessa planer på ett liv med alla ordinarie tänder intakta hela vägen in på ålderns höst.

Man vet aldrig när olyckan är framme och det är också det som gör att den är svår att parera. Du kan ha spelat innebandy med dina arbetskompisar i Stockholm hundra gånger och gjort detta varje onsdag utan några problem. Men, den 101:a gången så hamnar du olyckligt i en närkamp, får en klubba i munnen och slår ut en framtand. Det är ett typiskt exempel på hur tänder kan gå sönder. Dessa kan man dock i många fall rädda och ju snabbare man kan komma i kontakt med en tandläkare - desto större är chanserna.

Speciella tider ger dig bättre möjligheter

En bra sak som många tandläkarmottagningar i Stockholm erbjuder är därför speciella tider för akuttandläkare. Skulle du råka ut för en akut skada - eller tandvärk modell större - så kan du boka en tid hos en akuttandläkare och få vård per omgående. De speciella tiderna är nämligen orubbliga och vigda endast åt den akuttandläkare som arbetar; du går utanför - och före - den ordinarie kön av patienter som bokat långt i förväg.

Det fina är att du kan boka en sådan tid online och att du - i och med detta - slipper bli kopplad och ringa runt till olika mottagningar för att se vilka akuttandläkare som finns. En enkel sökning ger dig svar direkt och den snabba bokning som finns möjlig att göra ger dig möjlighet att behålla tanden i fråga.

Något som även du kan påverka. En nyckel i ett sådant prekärt läge är att hålla tanden blöt. Oavsett om det handlar om vatten, om saliv, om mjölk eller om koksaltlösning så kommer tanden att kunna räddas genom vätska. Du ska aldrig hålla direkt där brottet skett heller; håll tanden längst ute i emaljen. En annan sak du kan prova är att - försiktigt - trycka den på plats igen medan du åker till den akuttandläkare du fått tid hos.

Här finns en akuttandläkare i Stockholm du kan vända dig till.

20 Feb 2019