Söker du en billig gamingdator?

Gaming har blivit en folkrörelse och man kan idag se att populära spel som Counterstrike, Fortnite och Call of Duty finns i nästan varje ungdoms - och vuxen också, för den delen - hem. Det är egentligen inga nyheter kring detta. Vi har alltid spelat och skillnaden nu mot förr är att vi kan spela mot varandra oavsett var i världen vi bor. Som en logisk följd av internet så har också möjligheterna till onlinespel gjort att det skapats en global rörelse.

Idag finns det till och med landslag inom E-sport och de största stjärnorna där är stjärnor på samma sätt som exempelvis Messi, Ronaldo och Zlatan (som för övrigt också är en hängiven gamer).

För att spela spel online och för att bli en skicklig gamer så krävs det rätt verktyg och rätt utrustning. Det handlar till mångt och mycket om en materialsport. Men, det är en materialsport på samma sätt som exempelvis golf är det: man spelar med det man trivs med. Detta innebär att exempelvis en billig gamingdator kan vara lika bra som en dyrare sådan. Huvudsaken är att man trivs och att den gamingdator man har uppfyller de krav man ställer på sin spelupplevelse.

En billig gamingdator ger en bra spelupplevelse

En billig gamingdator kan man idag egentligen säga är enkel att få tag på. Detta förklaras av utvecklingen. På samma sätt som inom annan teknik så kommer det hela tiden nya innovationer som trycker undan den äldre tekniken och därigenom också gör den billigare.

Detta innebär att en billig gamingdator idag - om du köper den ny i butik - inte alls kommer att ge dig en sämre spelupplevelse. För en vanlig spelare på hobbynivå så behöver man sällan det dyraste och den mest tekniskt utvecklade gamingdatorn; där kommer man ganska långt med en billig modell.

Ska jag välja en laptop eller en stationär gamingdator?

Om du vill uppgradera dig eller köpa din första gamingdator så är en given fråga den som handlar om huruvida datorn i fråga ska vara stationär eller en laptop. Det som skiljer en gamingdator mot en dator som används för arbete och för vanlig surf är att de flesta väljer den stationära lösningen.

Det förklaras av att en stationär dator är modulär och att den kan förändras. Det går hela tiden att köpa till nya komponenter och genom detta också göra den snabbare. En annan fördel är att man får en bättre kylning av datorn, något som leder till att den låter avsevärt mycket mindre än en laptop för gaming.

Nackdelen med en stationär dator är logisk: lagt kort ligger. Den är svår att flytta och om man som gamer vill besöka olika event och mässor så kan man också få en ganska problematisk resa framför sig.

Laptops för gaming blir populärare

Laptops för gaming har kommit stort under senare år. Det handlar om en naturlig reaktion sett till smidighet och mobilitet. Vill du spela någon annanstans än i hemmet så tar du med din gaming-laptop och kan direkt börja spela så fort du satt dig ner. Nackdelen är att dessa kommer att låta betydligt mer än vad en stationär dator gör - kylningen är vida underlägsen - och att priset är avsevärt mycket högre.

Baserat på detta så kan man alltså säga att en billig gamingdator är stationär och att en dyrare är av laptop-modell. Givetvis så finns det dock skillnader mellan modeller och den utrustning som finns i datorn också. Vad en billig gamingdator är, det ligger mycket i betraktarens ögon. Vad vill du ha för dina pengar och hur mycket är du beredd att betala för din spelupplevelse? Vi skulle emellertid säga att dagens gamingdatorer, nästan oavsett prisklass, kommer att tillfredsställa dig som spelar på en ren hobbynivå.

27 Jan 2020