Stor skillnad i antal företag – beroende på var man söker

Hur många företag finns det som säljer markiser på Lidingö? En fråga som kanske inte speciellt många ställer sig men frågan är utgångspunkten i en undersökning som visar att svaret varierar kraftigt beroende på var den ställs. Ett resultat som även visar sig vid sökningar efter andra tjänsteföretag runt om i Sverige.

Många som söker efter en produkt eller en tjänst gör detta via sökmotorn Google. Den som Googlar ”Markiser Lidingö” kommer att på de tio första sökträffarna få fram sex företag som säljer dessa. Utöver det får man även fram sökträffar som sammanställer företag inom olika branscher men som inte är direkt återförsäljare av dessa produkter.

En annan väg att gå är att söka via Hitta.se som är en ”telefonkatalog online”. Även här hittas sex företag som säljer markiser. Men anmärkningsvärt är att det inte är exakt samma företag som vid en sökning på Google. Lika många – men delvis annorlunda alltså.

Eniro.se har liknande funktion som Hitta.se. Här kan man hitta telefonnummer, adress och information om de olika företagen som är katalogiserade hos dem. En sak som skiljer Eniro mot Hitta är däremot att Eniro har en recensionsfunktion. Det är därmed möjligt för kunder att lämna omdöme om de olika företagen som de besökt eller handlat från.

Även här hittas sex företag i Lidingö och i likhet med Hitta.se så är det inte identiskt med de som hittas via andra sökvägar. Ett exempel är att man här hittar ett företag som är tryckluftsspecialist. Deras korta beskrivning om företaget går ut på att de genomför ”service och reparation av kompressorer och övrig tryckluftsutrustning”. För en privatperson som vill köpa markiser till sin uteplats kommer detta företag knappast kunna ge någon unik hjälp.

Vid tester på andra produkter och orter ges liknande resultat. Däremot är det ofta betydligt större skillnad mellan hur många företag som listas. Att det, som i detta fall, var exakt 6 företag via alla tre sökvägar, kan snarare ses som undantag än en regel.

Slutsats:

Som kund är det alltid fördelaktigt att kontakta flera olika aktörer när man ska köpa dyrare produkter. Större markiser kostar en hel del och därmed finns stora summor att spara på att ta in offert från flera företag. De som verkligen vill göra en prisjämförelse av så många företag som möjligt kan däremot inte nöja sig med att kontakta de företag som presenteras på Google. Det krävs att flera olika sökvägar används i jakten på företagen – i alla fall om det gäller inköp av markiser på Lidingö.

För dig som inte orkar leta så kan vi rekommendera detta markisföretag: www.markiserlidingö.se

 

17 Aug 2017